Pixel - Sweet Thing's Gondul

Kort om Pixel

Pixel ble født 12.03.2012 hos Kennel Sweet Thing i et kull på fem valper, to tisper og tre hanner.

Pixel er ei aktiv frøken med mye energi. Hun har en utrolig fart og er veldig rask i vendingene. Hun har en god avknapp inne, mens ute er det full fart. Hun storkoser seg med å løpe fritt i skogen og på fjellet. Hun er også glad i å jobbe og trener gjerne lydighet. Det beste derimot er spor og søksøvelser. Hun har en stor utholdenhet i søkhet og jobber godt, uten å be om hjelp fra meg. I spor er motivasjonen av sporet i seg selv sterkest. Vi har måtte jobbe hardt med avslutningen av sporet, fordi hun ofte vil bare fortsette sporet videre. Hun markerer pinner i sporet, men vil helst gå videre etter de er funnet, så vi jobber også med ro her. Likevel ser jeg på dette som en svært god egenskap og vil mye heller jobbe med å roe ned, enn og jobbe for å få opp motivasjonen.

Det er mye jakt i henne. Hun har aldri stukket av og blitt borte av den grunn. På fjellet kan hun jobbe i flere timer med å jakte på lemen, mens vi går tur. Der ser jeg de virkelige egenskapene til en cairn terrier i henne. Måten hun halser inn i åpningen til hiet, for å så løpe rundt til en annen åpning for å vente på at dyret skal komme ut. Hun sporer dem og finner hi. Dette er ikke noe vi har trent på, men noe som bor i henne og er rene instinkter som kommer frem. En annen positiv side med jakt er lek. Hunder med denne egenskapen er enkle å belønne med drakamp, ball og jaging av leker. Gjenstandsinteressen er stor og det meste av leker fungerer godt som belønning.

cairn terrier spor
cairn terrier spor
cairn terrier spor
cairn terrier spor

Info

Mor:

Sweet Thing’s Signe

Far:

N UCH Sweet Thing’s Borr

Innavlskoeffisient:

4,776%

Farge:

Brindle

HD:

B (A og B regnes som fri)

Patella:

Sjekket hos veterinær uten anmerkninger (patella lar seg ikke luksere) v/ ABC Dyreklinikk, samt Jeløy Dyreklinikk

Rygg:

U.a.

Nevrologisk:

U.a.

Øyelyst:

Cornea Dystrofi, en samlebetegnelse på forandringer på hornhinnen. Sjekket av autorisert øyelyser august 2014, da jeg oppdaget en hvit flekk på øyet i mai. Min faste veterinær ba meg sjekke det hos øyelyser, for sikkerhetsskyld. Øyelyser forklarte det ikke er arvelig, vil ikke føre til blindhet, eller være til plage for hunden. Han spurte hva jeg fôret med. Jeg fôret på Vom og Hundemat med laks, så han ba meg velge en variant uten laks, for å få ned fettinnholdet i maten. Dette har med andre ord dukket opp på grunn av feil fôr til henne. Flekken forsvant etter vi fjernet laks fra maten. Fikk også øyelyser Birgitte Grann Greve til å ta en titt på henne under Terrierseminaret, som bekreftet dette ikke var noe farlig. Bare ta kontakt om du har spørsmål.

Mentalt:

Karaktertest bestått med skudd. Trykk her for å lese testen.

Pixel har gjennomført følgende kurs:

  • Sporkurs – 16 timer – August 2012
  • Hverdagslydighetskurs – 8 timer – Juni 2013
  • Sporkurs – 14 timer – September 2013
  • Konkurranselydighet trinn 1 – 6 1/2 time – Oktober 2013
  • Konkurranselydighet trinn 2 – 6 1/2 time – Mai 2014
  • Introkurs i Smeller – 4 1/2 time – Januar 2015


cairn terrier spor

Hundesport

Dato / sted Konkurranse Klasse Gren Resultat
19.8.17 / Moss (NO) KMARCh (disc dog) Mini Freestyle 2nd place
19.8.17 / Moss (NO) KMARCh (disc dog) Mini Wheel of Fortune 3rd place
19.8.17 / Moss (NO) KMARCh (disc dog) Mini Bottleneck 2nd place
19.8.17 / Moss (NO) KMARCh (disc dog) Mini Double Dog-Y-O-Drift 3rd place
19.8.17 / Moss (NO) KMARCh (disc dog) Mini Overall (all 5 games) 3rd place

Utstillingsresultater

utstilling pixel sweet thing

Kommentar til utstillingene

Kongsberghallen 08.11.2014 – Kongsberg Hundeklubb, dommer Per Kristian Andersen

Vår første utstilling, nervene på topp og med kun en liten anelse om hva jeg skulle gjøre i ringen. Selvfølgelig skulle vi starte å gå først i ringen og jeg ble veldig usikker på tempo og lignende. Da jeg stilte henne opp på bordet for dommeren, løftet jeg henne under magen, så hu ble stående som en reke. Selvsagt ikke klar over det selv, før jeg fikk se bildene. Vi gikk ut med gul sløyfe, men jeg var glad og belønnet Pixel, vi hadde klart oss igjennom første utstilling.

Norges Varemesse 14.11.2014 – Norsk Vinnerutstilling 2014, dommer Jeff Luscott

Noe sprelsk å melde seg på Norsk Vinnerutstilling, når man entret utstillingsringen for første gang to uker tidligere. Denne dagen var jeg veldig fornøyd med. Pixel koste seg mer i ringen og tilbød triks under oppstilling, et tegn på at hun har det bra. Jeg hadde fått hjelp av Helen samme uke med oppstilling og at jeg kunne øke tempoet til Pixel. Dommeren var veldig hyggelig og vi pratet litt, mens han sjekket Pixel. Denne gangen fikk vi ikke tildelt kritikk, mener det var snakk om et prøveprosjekt for Euro Dog Show de arrangerer neste år. Han sa til meg at hadde hun hatt mer pels på hodet, så ville han gitt henne en rød sløyfe. Jeg var allerede så fornøyd med at Pixel koste seg, og å høre det i tillegg gjorde at jeg smilte fra øre til øre, og gikk ut av ringen. Viste seg visst at vi skulle blitt stående, da kun tre av ni tisper fikk excellent (rød sløyfe), og fire hunder skal plasseres. Det gjorde meg ingenting, målet for dagen var nådd.

Letohallen 29.12.2014 – Norsk Dobermann Klub, dommer Tatjana Urek

Dette var dagen da ingenting fungerte. Mona og jeg kom for sent, grunnet min kjære GPS på mobilen. Jeg hastet til ringen og rakk bare gre over Pixel noe. I tillegg glemte jeg både hale, mage og bein. Og innså at jeg burde ha nappet over henne noen dager i forveien… Jeg prøvde å varme opp Pixel, men hun var ikke med. Verken favorittballen hennes eller mange ulike typer godbiter var av interesse. Jeg kjente jeg ble så stresset. Hun var midt i løpetida, så jeg var klar over at hun kanskje ikke var helt med, men dette var krise. Marianne hadde stilt sine engelske toy terriere og kom bort til meg. For første gang siden vi entret hallen gikk halen til Pixel, faktisk hele kroppen. Hun ble så glad for å se Marianne. Jeg spurte pent om hun ville handle Pixel for meg, snill som hun er tok hun på seg den jobben, enda hun aldri har stilt rasen tidligere. Hun gjorde en veldig god jobb! Pixel derimot valgte å bråstoppe da hun skulle gå i ring, og da hun skulle gå alene, snudde hun seg rundt for å se etter meg. Marianne taklet dette kjempefint!

Skjærgårdshallen 17.01 Sandefjord HK, dommer Svein Bjarne Helgesen / 18.01.2015 Tønsberg HK, dommer Tino Pehar

På denne dobbeltutstillingen fungerte det bedre. Jeg hadde lært mer om utstilling etter de forrige jeg hadde deltatt på, som gjorde meg mer sikker i ringen og det smitter over på hunden. Pixel hadde det gøy å ringen, trikset mens vi ventet og var på. Da var jeg fornøyd - det viktigste er å ha det gøy!

Om oss og utstilling

For meg har det vært mest viktig å ha det gøy med hund og dette gjelder også i utstillingsringen. Jeg er fornøyd uansett resultat, om jeg ser Pixel har hatt det bra og kost seg. Vi startet ikke med utstilling før Pixel var to og et halvt år og før dette hadde vi aldri øvd på noe slikt. Det eneste jeg tidlig lærte henne var frivillig tannvisning, ved at hun dytter snuten opp i håndflaten min. Før dette har vi brukt tiden på kurs i lydighet, spor og søk, som er noe begge virkelig liker og det er dette som har blitt prioritert for oss.


Våre samarbeidspartnere

Vi samarbeider kun med partnere vi kan gå gode for og som vi selv bruker.

bissevov marianne elise methi