Lykksalige hunder

Et lite oppdrett av cairn terrier.

kurs valp

Om oss

Lengre ned på siden kan du lese historien fra da jeg fikk min første hund til i dag.

Vi er et samboerpar som bor i Drammen, per dags dato deler vi hus med min mor og familiens dverg dachs. Selv har vi fire hunder, tre cairn terriere og en labrador etter jaktlinjer.

Det er i hovedsak jeg - Beate som har den største hundeinteressen, men Bjørn ble smittet av dette, da han møtte meg. Han og hundene storkoser seg med lek, tur, kos, litt lydighet, triks og joggeturer. Jeg trener lydighet, spor, søk, retrieverjakt, triks, disc dog og agility med Pixel, Siyah, Unix og Ping.

figurant spor
cairn terrier labrador
labrador retriever jaktlabrador
cairn terrier spor

Engasjement

Fra før jeg fikk Pixel i hus engasjerte jeg meg i hundeforum på nettet og har via dette knyttet svært mange sterke bånd. Jeg er nysgjerrig og fant frem til en treningsmetode som passet godt; klikkertrening. Noe jeg kjente til fra studier i psykologi. Det har blitt uendelig mange timer på nett til diskusjoner og artikkellesning. Jeg ønsker hele tiden å lære mer og utvikle meg.

Jeg deltok på årsmøte i cairn terrier klubben allerede første året jeg hadde Pixel. Full av engasjement og mot trappet jeg opp med flere forslag på både helse og mentalitet - men ble regelrett nedstemt. Da gir man seg ikke. Når man brenner for noe, så jobber man hardt for det. Derfor engasjerte jeg meg i styret til Norsk Terrierklub avdeling Oslo/Akershus. Først som vara, så nestleder og så sekretær. Utrolig givende år hvor man får være med å planlegge arrangementer for klubbens medlemmer. Arrangementer hvor nybegynnere som erfarne kan delta på - fra utstillingstrening til agilitykurs. Grunnet mye jobb med studier trakk jeg meg i sommer (2016) fra styret.

I 2017 samarbeidet jeg med Marianne Elise Methi (Team Bissevov) og vi arrangerte Norges første disc dog event! Fire dager fullspekket med aktivitet med hund. Vi hadde deltakere fra Nederland til Finland, veldig moro folk reiste så langt for å delta!

Jeg har deltatt på følgende kurs

Kurs Arrangør Instruktør Dato Timer
Sporkurs (NBF) Cairn Terrier Klubben og Hokksund OHK Ann Riise August 2012 16
Privatkonsultasjon Positiv Hundetrening Therese Normann Andersen Juni 2013 3
Hverdagslydighetskurs Norbys Hundesenter Ann-Therese Kristoffersen Juni 2013 8
Konkurranselydighet trinn 1 Canis Kjersti Johansen Sep-okt 2013 6 1/2
Sporkurs (NBF) Hønefoss HK Hilde Nordli Sep 2013 14
Konkurranselydighet trinn 2 Canis Kjersti Johansen Apr-mai 2014 6 1/2
Privattime hundetrener/-psykolog GoodDog Center Tess Erngren Nov 2014 1
Observatør spor og søk Drammen Hundesenter Tobias Gustavsson Sep 2015 5
Observatør Triksekurs Camp Bissevov Marianne Elise Meth Aug 2017 5
Disc dog Camp Bissevov Sven van Driessche og Mike Miller Aug 2017 7
Trikseprøvekurs Bissevov Marianne Elise Methi Apr 2018 3
Nybegynnerkurs Agility Bingen Agility Ole Kristoffer Sagløkken Mai 2018 12
Sommercamp Agility Bingen Agility Ole Kristoffer Sagløkken og Kjersti Jørgensen Juli 2018 21
Balanse, styrke og kroppskontroll Raptus Anne Marit Stakkestad August 2018 4

Jeg har deltatt på følgende seminarer

Terrierseminar oktober 2014

Foreleser Tittel Tema Timer
Kristin Aukrust Avlskonsulent NKK RAS og sunn hundeavl. Genetikk og genetisk variasjon. Avlsstrategier og avlskrav. 2
Morten Solberg Advokat Kjøpskontrakter, forvertavtaler, hensyn som må tas ifht. norsk lov. 1
Helge Kvivesen Eksteriørdommer og oppdretter Utvelgelse og krav til avlsdyr. Anatomi og bevegelser. Bruk av rasestandard ved avl. Seleksjon og kombinasjon av avlsdyr. 3
Birgitte Grann Greve Autorisert øyelyser og veterinær Arvelige sykdommer på terriere – øyesykdommer, patella luksasjon mm. Utbredelse, testing og håndtering som oppdretter. 2
Ragnar Thomassen Reproduksjon NMBU Paring, hvilken dag, tester, faktorer for at tispa tar seg, årsaker om tispa går tom. Paringsvansker. Sædkvalitet. Lagring av sæd. 3
Gry Løberg Etolog Testing av valper, miljø i valpekassen, legge til rette for god mental helse hos valpene. 2

Flere seminarer / forelesninger

Tema Arrangør Foreleser Dato Timer
Managing Chaos at the Door Animal Behavior Associates Dr. Suzanne Hetts Jan 2015
Hundepsykologi og eierens Drammen Hundesenter Anders Hallgren Jan 2015 2
Breeding and Whelping Dogs E-traing for dogs Sue Anne Wilson Jan 2015 1 1/2
Spesialsøk Drammen Hundesenter Tobias Gustavsson Sep 2015 3
Kommunikasjon med hund Drammen Hundepark Thomas Thorvaldsen Okt 2017 3
Informasjonsseminar om HD NKK Frode Lingaas m.fl. Aug 2017 2
Kommunikasjon med hund Drammen Hundepark Thomas Thorvaldsen Mar 2018 3
Control Unleashed Drammen Hundepark Leslie McDevitt Sep 2018 16

Kursbevis

Breeding and Whelping Dogs-Final Exam: Bestått med 100% riktige svar og tildelt Certificate of completion

Klikk her for å se del to av sertifikatet og hva jeg har blitt opplært i.

kurs valp

Control Unleashed - Leslie McDevitt (US)

control unleashed leslie mcdevitt

Historie

Jeg har hatt hund siden jeg var 10 år gammel. Da hadde jeg mast i mange år og da vi flyttet ble jeg lovet vi skulle få hund. Jeg passet på å minne mine foreldre på dette med å henge opp gule lapper på alle dører og vegger i hele huset. Vi fikk en langhåret dverg dachs i 1998, som jeg bestemte skulle hete Brumma. Hun var en helt fantastisk hund som var godt likt av alle hun møtte. Ti år senere måtte hun forlate oss, da hun fikk kreft. Det var utrolig tungt og trist. Jeg hadde mistet min beste venn og familiemedlem.

Familien fant ut det ble altfor stille i huset uten hund. Jeg kontaktet samme oppdretter som Brumma kom fra, som tilfeldigvis hadde et valpekull. Der var det en ledig hanne, sort. Det ble vi veldig glad for. Vi ville ikke ha en erstatter eller en hund vi ville sammenlignet med Brumma. Nå fikk vi en helt annen farge og kjønn. Jeg brukte pengene fra sommerjobb til å kjøpe han til familien og fotballinteressert som vi er, med Rosenborg som favoritt, ble han oppkalt etter tidligere Rosenborgspiller; (Alexander) Tettey.

I 2012 bestemte jeg tiden var inne for min egen hund. Jeg søkte på flere raser og ble nysgjerrig på cairn terrier. Etter å ha lest og pratet med oppdrettere bestemte jeg meg. I dag vil jeg vel si det kanskje var noe spontant. For jeg brukte over ett år på å finne rase og oppdretter, da jeg kjøpte min andre hund - Siyah - labrador etter jaktlinjer.

Jeg har ikke angret et sekund på valg av rase eller oppdretter. Pixel har gjort meg svært interessert i rasen, i hundetrening og i terriermiljøet. Jeg oppdaget med henne alt en cairn terrier kan brukes til og hvor stort og bredt hundemiljøet er.

I 2014 fikk jeg Siyah, som jeg planla å trene opp til å bli redningshund. Vi var med i Norske Redningshunder i rundt et år, før vi ga oss. Det kreves mye trening og det ble vanskelig å komme seg til treninger til skogs uten førerkort. Dermed startet vi heller trening i retrieverjakt. Etter valpetreff hos Siyah sin oppdretter fikk jeg smaken på dette. Spesielt moro, når man ser hvor mye hunden liker treningen!

foto Drammens Tidende

I 2017 tok jeg steget ut og hadde mitt første kull. Det ble til at vi valgte å beholde begge valpene etter Pixel. Begge har deltatt på utstillinger, men Unix er den vi har stilt mest. Unix har konkurrert i disc dog, mens Ping har deltatt på agilitykurs.

foto Drammens Tidende

Våre samarbeidspartnere

Vi samarbeider kun med partnere vi kan gå gode for og som vi selv bruker.

bissevov marianne elise methi