Lykksalige hunder

Et lite oppdrett av cairn terrier.

Enkel mentaltrening for hund – servering av måltid

De fleste hunder får i dag maten enkelt servert i en skål, eller har maten tilgjengelig hele tiden. Langt tilbake i tid var hunder vant til å måtte jobbe for maten sin. Hos oss får aldri hundene maten rett i en skål, men må jobbe for maten. Det morsomme her er at man ser hundene virkelig liker det, halen går som en propell. Det finnes flere ulike måter å gjøre dette på.

1. Om du velger å servere i en skål, la hunden jobbe litt for dette først. Be den utføre noen triks f.eks. Eller sett skålen rett foran hunden, eller på avstand, beordre hunden til å bli, og la hunden ligge litt, før du gir klarsignal til at den kan løpe bort til maten. Her må du velge tid selv, etter hvor flink hunden er til å bli i posisjonen. Stå gjerne ved matskålen, i tilfelle hunden tyvstarter. Gjør den det, ta den rolig med tilbake til plassen og kommander på nytt.

2. Servering av mat i leker er favoritten her. Hundene storkoser seg med å jobbe med å få maten ut av leken, og bruker mye lengre tid. Jeg har noen anbefalinger her.

Slow Eat Bowl

Denne fungerer fint om du enten fôrer med tørrfôr eller råfôrer med kjøtt. De fleste dyrebutikker selger denne, og i ulike varianter. Jeg liker denne med ulik høyde på knottene som står opp. Det finnes flere avanserte man kan kjøpe om hunden trenger flere utfordringer etter hvert. Jeg kjøpte min på Price Club utenfor Drammen, og betalte rundt 25 kroner for min. I dyrebutikker er de gjerne noe dyrere. Sjekk også norske nettbutikker etter billigst mulig pris, og er du erfaren med Ebay, så finner du den til 25 kroner der inkludert frakt.

slow eat bowl

Kong

Kong er et kjent merke blant hundefolk og produserer mange ulike typer leker. Denne her kan man f.eks. feste en snor i til lek. Jeg bruker den til fôring. Putt maten inn i det store hullet, og la hunden jobbe med å få ut maten. Velg en størrelse som passer hunden og som rommer nok mat til den. Den finnes i valpevariant, den røde varianten, og den sorte – for hunder som er ekstreme tyggere. Her har den røde holdt til cairn, dachs og labrador.

Jeg bruker størrelse L, så jeg kan fylle hele måltidet inne i Kongen. Hos Hundepoter er det nå 15% rabatt på Kong.

kong cairn terrier

Hjerte til å fylle med ruglete overflate

Disse har vi i flere varianter, og bruker den mer ofte enn Kong. Den passer perfekt til mengden med Vom og Hundemat til en cairn terrier. Tørrfôr kan også brukes, men da bør man ha to eller gi i to omganger. F.eks. i det man står opp om morgenen, og så klargjøre en man kan gi, mens hunden er alene. Jeg har merket at hundene bruker lengre tid på disse. Den ruglete overflaten er også veldig bra for tennene deres. Fås kjøpt i vanlige dyrebutikker. Mer rimelig enn Kong.

dog toy food

Dorull

Ikke kast de tomme dorullene! Disse sparer vi alltid på. Perfekte til å servere mat i. Bare å brette inn på hver side og la hunden jobbe med å få ut maten. Tomme tørkeruller kan også brukes. Ønsker man større utfordring kan man teipe igjen hjørnene med gaffateip. Her kan det bli litt rot, men ikke verre enn at man tar feiebrettet frem og koster opp papprestene.


Våre samarbeidspartnere

Vi samarbeider kun med partnere vi kan gå gode for og som vi selv bruker.

bissevov marianne elise methi