Pixel er paret med Bombur og venter kull i første del av oktober 2016. Kunne du tenke deg valp? Les litt på denne siden om kjøp av valp fra oss.

Les mer 

Valpene er født

Pixel og Bombur har fått valper! Rett før midtnatt 11. oktober kom første valp. Tre timer senere og da over på 12. oktober kom den andre valpen. Kunne du tenke deg valp? Les litt på denne siden om kjøp av valp fra oss.

Dessverre var valp nr 2 dødfødt. Rett etter kom valp nr 3. Pixel roet seg litt etter dette og la seg til å sove. Vi ventet, men klarte ikke kjenne flere valper der inne. Klokken ni på morgenen tok jeg meg en liten dupp, klokka til å ringe hvert kvarter. Ingenting virket unormalt. Klokken ti stod jeg opp og sjekket valpekassa, og der lå det jammen meg ei til! Alle valpene var tisper. Tre brindle og ei rødlig med sort maske (sistefødte).

Pixel var veldig urolig etter dette og peste masse, så vi besluttet i samråd med veterinæren å komme ned. Tok røntgen, var ingen valper igjen i magen, heldigvis, men veldig mye luft. Den sistefødte valpen var svak og kald. Fikk behandling hos veterinær.Vi jobbet i herdig med henne her hjemme, prøvde med druesukker, varme henne, melke Pixel og få valpen til å patte. Vi prøvde også med egen valpemelk fra veterinær på flaske. Ingenting hjalp. Hun døde dessverre etter 36 timer. Veldig trist for oss, vi ble så glad i henne.

Vi koser oss med to friske valper her nå, som legger godt på seg. En valp skal beholdes, den andre er til salgs.

Sweet Thing's Bombur

Eier av Bombur forteller

Bombur er min øyensten. Sønn av Salza som er min deilige blondine. Han er en god-glad gutt som aldri kommer til å bli omplassert. Han har et ekstremt godt hode som i tillegg har litt innhold. God benstamme med særdeles godt driv. Korrekt ansatt hale, god skulder som i tilegg er litt tilbakelagt som igjen gir en nydelige frontbevegelser.

cairn terrier male sweet thing

Sweet Thing's Gondul

Eier av Pixel forteller

Pixel er en frisk og aktiv frøken som har deltatt på mange hundekurs. Favorittaktiviteten er spor og søk, men det aller beste er å løpe løs på fjellet! Hun er lærevillig og har blitt klikkertrent siden hun var valp. I utstillingsringen kommenterer samtlige dommere hennes gode pelskvalitet. Les mer om Pixel på hennes egen side her.

cairn terrier female sweet thing

Planer bak kullet

Jeg har brukt et par år på å sjekke ut aktuelle hanner til Pixel. Jeg ønsker en hanne som vil utfylle henne eksteriørt. Jeg vil også ha en hanne som er kvikk og livlig, men noe mer dempet enn Pixel.

Tom Einar er oppdretter bak Kennel Sweet Thing og jeg har rådført meg med han i forhold til hanner som vil passe Pixel eksteriørmessig. Han kjenner Pixel godt og vet hva hun mangler på eksteriør. Vi har diskutert en del, men da Bombur dukket opp var jeg ikke i tvil.

Jeg hadde han på pass her i to uker. Da fikk jeg se hvordan han var. Jeg fikk testet han i miljø, søk, lek og trening. Han er ikke trent i dette, så jeg fikk se hva som bodde i han. Jeg ble imponert og smålig forelsket. Han er virkelig en sjarmør og hopper rett opp i fanget for kos. Og apropos hopping, han har en utrolig spenst og evne til å klatre og komme seg frem på de merkeligste steder. Akkurat slik jeg vil ha!

Forhåpentligvis vil dette bringe frem valper som er en enda bedre versjon enn Pixel. For det er jo dette som er målet og spørsmålet man bør stille seg "Hva kan hunden min bidra med til rasen?"

Om det blir slik jeg håper vil dette bli aktive, stødige og friske valper, som kan brukes til både hundesport og utstilling - og ikke minst som familiehund.

Hvordan valpene skal få det, miljøtrening og sosialisering, kan du lese om her.

Stamtavle for valpene


Våre samarbeidspartnere

Vi samarbeider kun med partnere vi kan gå gode for og som vi selv bruker.

bissevov marianne elise methi